ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

Φαναράκια- Φωτιστικά με ρεσώ

Υλικά κατασκευής:
Άδεια κουτιά τυριού (ωοειδές ή στρογγυλό, συμπεριλαμβανομένου του καπακιού) διαφανές χαρτί (σκληρό), ΠΛΑΚΑ χρώματα ίδια με τα χρώματα του διαφανούς χαρτιού, ένα πινέλο, κόλλα, ένα ρεσώ, ένα χαρτόνι π.χ. ρολό από ένα άδειο ρολό του χαρτιού τουαλέτας, σπάγκος και ένα ψαλίδι.

Τι να κάνετε:
Κατ 'αρχάς, χρωματίστε ολόκληρο το κουτί με τα χρώματα ΠΛΑΚΑ και αφήστε το να στεγνώσει καλά. Αν σας αρέσει το πολύχρωμο, στη συνέχεια, χρωματίστε αρκετά κουτιά με διαφορετικά χρώματα. Η υψηλή θαμπάδα του χρώματος ΠΛΑΚΑ παρέχει έναν εύκολο βάψιμο μεγάλων επιφανειών χρησιμοποιώντας μία στρώση χρώματος.
Στη συνέχεια, κόψτε από το ρολό χαρτί τουαλέτας ή κουζίνας μια μεγάλη λωρίδα σε διάστημα περίπου. 2 εκατοστά. Κολλήστε το στο μέσο του κάτω μέρος του κουτιού τυριού. Εκεί μπορείτε αργότερα να ρυθμίσετε το κερί, ώστε να μην πέσει.
                      
Το χάρτινο δαχτυλίδι αποτρέπει το ρεσώ να γλιστρήσει.
Τώρα μετρήστε το κομμάτι από διαφανές χαρτί που θα χρειαστείτε. Προκειμένου να καθοριστεί το πεδίο εφαρμογής, χρησιμοποιήσαμε το εξής τέχνασμα: Τοποθετήστε το σπάγκο σε όλο το μήκος της εσωτερικής άκρης του κουτιού από τυρί, μέχρι να φτάσετε και πάλι στην αρχή των χορδών σας. Δώστε στο σπάγκο σας 2 εκατοστά επιπλέον μήκος για την άκρη κολλήματος. Τώρα που έχετε το ακριβές πεδίο εφαρμογής του κουτιού σας. Θα το χρειαστείτε κατά την κοπή του χάρτινου φαναριού. Το ύψος του φαναριού σας, μπορεί να επιλεγεί ξεχωριστά, τότε κόψτε το ορθογώνιο διαφανές χαρτί.

Καθορίστε το εσωτερικό πεδίο του διαφανούς χαρτιού με ένα κομμάτι σπάγκο, επιλέξτε το ξεχωριστό ύψος.
Κόψτε μια μάλλον μεγάλη τρύπα στο καπάκι του κουτιού, έτσι ώστε να μπορεί να φύγει η θερμότητα το κεριού. Στη συνέχεια, κολλήστε το διαφανές χαρτί καθώς και την εσωτερική πλευρά του καπακιού.
Ως επόμενο βήμα, κολλήστε το διαφανές χαρτί μαζί κατά μήκος της λωρίδας συγκόλλησης απο την άκρη που διαπερνά κατά μήκος κάτω το φανάρι.

Κατ 'αρχάς, το διαφανές χαρτί είναι κολλημένο μαζί με το καπάκι, στη συνέχεια κολλάτε κατά μήκος της άκρης που διαπερνά κατά μήκος κάτω το φανάρι.
Αφού στεγνώσει, τοποθετήστε ένα ρεσώ μέσα στο μικρό δακτύλιο χαρτονιού που κόψατε , στην αρχή και κολλήστε το στο εσωτερικό του κάτω μέρος. Ως τελικό βήμα, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τοποθετήσετε το επάνω μέρος του φωτιστικού (= το καπάκι του κουτιού με το διαφανές χαρτί) στο κάτω μέρος.
Προσοχή:
Παρακαλώ μην αφήνετε ποτέ το φανάρι χωρίς επιτήρηση κατά τη χρήση, και να κρατάτε πάντα εύφλεκτα αντικείμενα σε μια ασφαλή απόσταση από τη λάμπα! Αυτό το φανάρι δεν είναι παιχνίδι, επομένως δεν πρέπει ποτέ να αφήνετε τα παιδιά μόνα με το φανάρι! Πριν φύγετε από το δωμάτιο, πάντα να σβήνετε το ρεσώ. Πριν καεί τελείως το κερί, προσεκτικά αφαιρέστε το πάνω μέρος του φαναριού.

Χριστουγεννιάτικη Καρφίτσα Χιονάνθρωπος
Χριστουγεννιάτικη Καρφίτσα για Δώρο Χιονάνθρωπος

Ένα ωραίο χριστουγεννιάτικο δώρο είναι πάντα μία καρφίτσα. Φτιάξε λοιπόν μια χριστουγεννιάτικη καρφίτσα για δώρο χιονάνθρωπος και χάρισε τη σε ένα αγαπημένο σου πρόσωπο. Τέλειο δώρο για το χριστουγεννιάτικο παιδικό πάρτι!

Υλικά Κατασκευής: 2 μεγάλα άσπρα κουμπιά, κόκκινη και μαύρη τσόχα
.
Στάδια Κατασκευής:
Κολλήστε τα δύο μεγάλα κουμπιά για το σώμα και το κεφάλι του χιονάνθρωπου, και κόψτε ένα μικρό κομμάτι από τη κόκκινη τσόχα για κασκόλ. Κόψτε άλλο ένα κομμάτι από τη μαύρη τσόχα για καπέλο και κολλήστε το στο κεφάλι του χιονάνθρωπου. Ράψτε τα κουμπιά πάνω σε όποια μπλούζα ή ζακέτα θέλετε και η χριστουγεννιάτικη καρφίτσα για δώρο είναι έτοιμη!

Γνωρίζατε ότι:Τα κάλαντα που τραγουδάμε τη παραμονή Πρωτοχρονιάς και των Χριστουγέννων, είναι ευχές που φέρνουν γούρι; Οι ευχές αυτές ξεκίνησαν σε μία εποχή που ούτε ημερολόγια υπήρχαν, ούτε εφημερίδες για να προειδοποιήσουν τον ερχομό των μεγάλων γιορτών και ο κόσμος περίμενε τις φωνές των παιδιών να φτάσουν ως τη πόρτα του και να αναγγείλουν τη χαρούμενη ώρα.

 Ζωγραφική με χρώματα που λάμπουν στο σκοτάδι!
Με χρώματα που λάμπουν στο σκοτάδι- θα τα βρείτε σε βιβλιοπωλεία αλλά και στο ίντερνετ σε μεγαλύτερες ποσότητες- μπορείτε να ζωγραφίσετε πλανήτες, ζώα, σπιτάκια και όποιο άλλο θέμα σας αρέσει σε παιδικά δωμάτια ή στο υπνοδωμάτιο σας. Η εφαρμογή είναι απλή γιατί δεν χρειάζεται να γίνει ανάμειξη χρωμάτων, διαλύεται σε νερό και δεν εισπνέετε αναθυμιάσεις. Αυτό είναι χαρακτηριστικό των νεροδιαλυτών χρωμάτων σε αντίθεση με τα χρώματα του νεφτιού που είναι πιο βλαβερά για τον οργανισμό σας. Σας ευχόμαστε καλές εμπνεύσεις και καλές δημιουργίες για να γίνει ο χώρος σας ονειρεμένος!
Κατασκευή διακοσμητικού με σεμέν
Ένα πρωτότυπο διακοσμητικό μπορείτε να δημιουργήσετε χρησιμοποιώντας ένα μπαλόνι, κόλλα, πινέλο και ένα σεμέν από αυτά που όλες οι γιαγιάδες και μαμάδες έχουν εξοπλίσει τα σπίτια μας. Αντί λοιπόν τα σεμέν να στολίζουν τραπέζια και τηλεοράσεις, μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε για να δημιουργήσουμε το μοντέρνο αυτό κρεμαστό διακοσμητικό.
Εκτέλεση: Φουσκώνουμε πρώτα το μπαλόνι, κατόπιν περνάμε κόλλα ατλακόλ στο σεμέν και εφαρμόζουμε με προσοχή πάνω στο μπαλόνι για να μην δημιουργηθούν πολλές ζάρες. Το αφήνουμε να στεγνώσει τελείως και όταν στεγνώνει παίρνει την στερεή και σκληρή του μορφή. Με παραλλαγές μπορείτε να φτιάξετε φωτιστικά που θα λάμπουν και θα ομορφαίνουν το χώρο σας κάθε στιγμή!