ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ-ΒΙΒΛΙΑ

Κοντά σας «Η Χρωματούπολη» της μικρής Αριάδνης!
(Συγγραφή και Εικονογράφηση): Αριάδνη Βάρδα-Εύα Τζαγκαράκη.
 

Κάποιοι από σας που κρατάτε αυτό το βιβλίο ίσως να έχετε ταξιδέψει σε πολλές διαφορετικές χώρες. Όμως σαν αυτή, τη χώρα της Χρωματούπολης σίγουρα δεν έχετε ξαναβρεθεί! Γι’ αυτό ελάτε γρήγορα και πάρτε μόνο ένα πράγμα μαζί σας… τη φαντασία σας! Γιατί σ’ αυτή την παραμυθένια πόλη που όλα είναι αλλιώς, οι κάτοικοι είναι ξεχωριστοί, το τοπίο ιδιαίτερο, ακόμη και αυτός ο παράξενος βασιλιάς Έβενος και η όμορφη βασίλισσα Παλέτα έχουν ένα μυστικό για σας!
Διαβάστε την νέα παιδική ιστορία της Αριάδνης και της Εύας, με τίτλο «Χρωματούπολη».
Το παραμύθι προέκυψε μέσα από μια καθημερινή συνομιλία μαμάς και κόρης. Η μικρή Αριάδνη, ένα 11χρονο κορίτσι που λατρεύει τα παραμύθια και τη ζωγραφική, μαζί με την μαμά της, εικαστικό, εικονογράφο-συγγραφέα Εύα Τζαγκαράκη, ταξίδεψαν νοερά μέσα στην φαντασία και το χρώμα για να δημιουργήσουν από κοινού τη «Χρωματούπολη».
Το παραμύθι, μέσα από το ταξίδι του θέλει να γνωρίσει στους μικρούς φίλους και αναγνώστες τις βασικές αρχές των χρωμάτων με διασκεδαστικό τρόπο!

ISBN:978-618-5123-51-2
Σελίδες: 42
Εσωτερικό:
Πολυτελής έγχρωμη έκδοση εκτυπωμένη σε βρώσιμο χαρτί με ασφαλή ατοξικά χρώματα.

fylatos.com/shop


Τα παιδιά αγαπούν τις ιστορίες. Τους αρέσει να κατασκευάζουν φανταστικούς φίλους, να

διηγούνται περιπέτειες… Ομως σπάνια κάποιος τα βοηθάει να γράψουν τις ιστορίες τους. Αυτόν τον ρόλο ανέλαβε να παίξει η Εύα Τζαγκαράκη. Η εικονογράφος- συγγραφέας επικοινώνησε με τη μικρή της κόρη λίγο διαφορετικά, μοιράστηκε μαζί της ιδέες για ενδιαφέρουσες ιστορίες, διάβασαν και εικονογράφησαν παραμύθια, έγραψαν και εικονογράφησαν τις πρώτες σκέψεις τους και η Εύα τις σχολίασε δημιουργικά.
Η μικρότερή μας συγγραφέας η Αριάδνη, είναι ένα ιδιαίτερα δημιουργικό παιδί με προβληματισμούς και ανησυχίες, ενώ με τη βοήθεια της μητέρας της κατάφερε να γράψει και να εικονογραφήσει το πρώτο της παραμύθι.
«Η Χρωματούπολη» είναι μια πόλη γεμάτη χρώματα. Υπήκοοι της βασίλισσας Παλέτας είναι τα πινέλα, τα καβαλέτα και οι μπογιές. Κάποια μέρα όμως η χαρούμενη χρωματιστή πόλη απειλήθηκε από τον βασιλιά της Μαυρούπολης τον Έβενο…
Κοντά σας «Η Χρωματούπολη»! Το πολύχρωμο παραμύθι της Αριάδνης και της Εύας, από τις Εκδόσεις Φυλάτος έντυπο, ebook και «βάλτε μπρος τις μηχανές της ανάγνωσης και της φαντασίας»!

fylatos.com

 

«Τα ζώα του Γέροντα» 
Πολυξένη Χουρίδου (Συγγραφέας), Εύα Τζαγκαράκη (Εικονογράφηση).

Μια ευχάριστη αφήγηση για τη ζωή ενός συμπαθητικού μοναχικού Γέροντα και της Ρίνας καρδερίνας, της Λίνας ελαφίνας, του Λάκη λυκάκι και του Ράκη σκιουράκι. Τα τέσσερα ζώα που βρήκε στο δάσος ο γέροντας, τα φρόντισε με πολλή αγάπη και έγιναν οι καλύτεροι σύντροφοί του. Ζήσανε μαζί αρμονικά για πολλά χρόνια μέσα στο πανέμορφο δάσος. Ο γέροντας είχε βρει πια τη γαλήνη, που έψαχνε τόσο καιρό. Το αθώο και γλυκό βλέμμα των φίλων του ζέσταινε και ηρεμούσε την πονεμένη του ψυχή.
Εκδόσεις Φυλάτος
ISBN: 978-618-5123-05-5
Σελίδες: 38
Εσωτερικό: Πολυτελής έγχρωμη έκδοση εκτυπωμένη σε βρώσιμο χαρτί με ασφαλή ατοξικά χρώματα.
fylatos.com/τα ζώα του γέροντα
«Ένα τόσο δα φρουτάκι» της Χριστίνας Κανάρια, Εικονογράφηση Εύα Τζαγκαράκη και Θεατρική Απόδοση Βασιλική Παπαντώνη.
Ένα λαγουδάκι ζωηρό σ΄ ένα χωριουδάκι όνειρο, τρώει όλα τα φρούτα και τα λαχανικά και έτσι δε μένει τίποτα για τα παιδιά!
Τρώγοντας όμως μόνο μπισκότα και γλυκά, δεν έχουν δύναμη να παίζουν όπως παλιά! Θα τα καταφέρουν να μιλήσουν στον λαγό να του πούν με μια φωνή "Φτάνει πια, ως εδώ"?
Εκδόσεις Φυλάτος: Πρώτη έκδοση (Μάρτιος 22, 2014)
48 Σελίδες
ISBN-10: 9608882486
ISBN-13: 978-9608882485

amazon.com/Gia-toso-froutaki
«Άι Βασίλη θέλω… έναν φίλο!»
 

9789609527767«Άι Βασίλη, θέλω έναν φίλο». Αυτό γράφει ο Κούνελος στο γράμμα του. Αλλά τελευταία στιγμή χάνει τον ταχυδρόμο και πρέπει να το παραδώσει ο ίδιος. Στο δρόμο του θα συναντήσει πολλά ζωάκια που χρειάζονται τη βοήθειά του. Κι όταν ο Άι Βασίλης θα τον γυρίσει σπίτι με το έλκηθρό του, ο Κούνελος θα ανακαλύψει πως ο ίδιος έκανε την επιθυμία του πραγματικότητα!
Μια χριστουγεννιάτικη ιστορία για τη δύναμη της ευγένειας, που θα γίνει η αγαπημένη όλης της οικογένειας.

Συγγραφέας: Rebecca Harry
μετάφραση: Αντώνης Παπαθεοδούλου
εικονογράφηση: Rebecca Harry
Εκδόσεις: Ίκαρος
32 σελίδες
ISBN 978-960-9527-76-7